Totaal aantal pageviews

donderdag 8 november 2012

En zo zijn we al weer twee maanden verder.....

Er is heel wat gebeurd en veranderd hier de afgelopen maanden.

Maar het meest goede nieuws is wel dat onze zoon er een broertje of zusje bij gaat krijgen!!!
We zijn er achter gekomen op vakantie, maar door de hele voor geschiedenis durfden we niet al te blij te zijn. Nu we twee goede echo's hebben gehad durven we dit wel!
31 mei is de uitgerekende datum!

Dit goede nieuws bracht ook heel wat dingen om over na te denken en om aan te schaffen.
Onder andere een groot bed voor onze zoon. Deze hebben we op de kop weten te tikken via MP. Het is een halfhoog slaper met hekje ervoor en een kast met uitschuifbaar bureautje eronder. Deze willen we brandweerwagenrood schilderen.
Gisteren bij de C.1.0.0.0. een 1- persoonsdekbed en 2 kussens op de kop weten te tikken. Waren in de aanbieding en manlief was ook een nieuw kussen nodig. Dus dat was 2 vliegen in een goedkope klap.
Een matras hebben we nog, en hij krijgt een nieuw matras als hij ook 's nachts zindelijk is. Tot die tijd is het niet zo heel erg als hij 's nachts een ongelukje heeft.

Ook rijst nu de vraag of we een tweede autootje er bij kopen. Op zich kan ik prima naar het werk fietsen, maar in de wintermaanden wordt er hier heel slecht gestrooid op de fietspaden en is de kans op valpartijen erg groot en dat risico wil ik liever niet nemen.

En dan natuurlijk nog het punt kinderopvang. 1 kindje in de flexibele opvang is al duur, maar 2 nog duurder natuurlijk. Nu werkt mijn moeder ook op een kdv en is haar baan door de terugloop van aanmeldingen niet meer heel zeker en heeft ze wel eens laten vallen om hier op te willen passen. Nadeel is dat het voor haar ruim minder oplevert dan haar huidige baan. En willen we in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten voor de opvang via de belastingdienst, dan zullen we het wel via de officiele paden moeten regelen.

Door deze verandering en vraagstukken heb ik dus nog niks afgelost op de hypotheek, omdat als wij wel een auto willen aanschaffen ik hiervoor geen lening wil gaan afsluiten!

Veel om over na te denken dus. Maar bovenal genieten van het nieuwe leven dat in mij aan het groeien is...

6 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd! Wat een leuk nieuws, maar ook wat een boel geregel zo te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap. Veel succes met alles regelen qua opvang e.d. Het zou mooi zijn als je moeder dat gaat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook oppasoma. En geniet ervan!
  Wil er absoluut geen geld voor hebben.
  Maar wordt wel erg verwend met b.v. een abonnement, cadeaubon, bloemen, wat boodschappen enz.
  Daar zijn goede afspraken over te maken.
  Als je moeder op zou willen passen, is dat geweldig. Zeker gezien haar werkervaring met kinderen.
  En als ze bij jullie in huis oppast, spaart ze zelf ook kosten uit, zoals energie, maaltijden enzo.
  Ik heb er nooit spijt van gekregen. En de band met je kleinkindjes wordt zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen