Totaal aantal pageviews

maandag 28 februari 2011

Keukenperikelen

Ben even een tijdje niet wezen bloggen, waarvoor excuus.

We zijn afgelopen week naar een keukenzaak geweest om een nieuwe keuken uit te zoeken en uit te laten rekenen wat ons dat gaat kosten. Reden hiervoor is dat ons bouwdepot op 'moet'.
Hebben een prachtige keuken samengesteld op papier.
Hier zat volgens de boekjes van de keukenzaak voor 6700 euro aan apparatuur in.
Na rekenen en actie percentages eraf kwamen we op een bedrag uit van 9900 euro, exclusief plaatsingskosten!
Das geen kattenpis dacht ik zo.
Mochten er thuis over nadenken en hebben voor morgen een afspraak staan om een en ander door te spreken.
Thuis gekomen wilden we onze apparatuur nog eens bekijken en gingen op zoek via google.
Wat schetst onze verbazing....... Alle apparatuur is via internet minstens 60% goedkoper! Te belachelijk voor woorden!
Misschien denken jullie nu wel dat ik net uit een ei ben gekropen omdat ik het niet wist, maar ik voelde me flink gen***d door die keukenzaak!
Gaan morgen de verkoper er ook even mee confronteren. Willen heb vragen of hij het niet via internet kan bestellen voor ons en dan inbouwen..... Wie weet werkt het.

Hebben inmiddels maar besloten om ons bouwplan te wijzigen en ons eerst te oriënteren op de badkamer, dus denk niet dat we morgen akkoord zullen gaan met deze mooie keuken.....

Zijn er mensen die ervaring hebben met het bestellen van je inbouwapparatuur via internet? We kunnen het zelf wel inbouwen, hebben onze vorige keuken in het oude huis ook zelf geplaatst.
Alle adviezen zijn welkom!
Fijne dag allemaal!

3 opmerkingen:

 1. Bedankt voor je reactie op m'n blog! Wat betreft het boodschappenbudget, onze dochter (5 jaar) is uit de luiers, dat scheelt behoorlijk en ze eet gewoon met de pot mee! Verder heb ik voor mezelf een overzichtje van wat we standaard verbruiken, die spullen haal ik meestal bij de aldi/lidl. Overige spullen zijn doorgaans aanbiedingen. Het boodschappenbudget haal ik, omdat we nog veel vlees e.d. in de vriezer hebben. Vlees koop ik in de aanbieding, deel het in porties in voor 3 personen en vries het dan in.

  Zo probeer ik de kosten voor de boodschappen in toom te houden :-) Maar kan me voorstellen dat je met een kleine in de luiers het daar niet mee redt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oja, nog een reactie op je keukenblog:
  mijn ouders (inbouw)vaatwasser was kapot, was erg duur en daarom wouden ze het eerst zo laten.

  Ik heb ze toen meegenomen naar de ikea, een inbouwvaatwasser (whirlpool) kostte een fractie van wat het kostte bij de keukenspeciaalzaak! Moet je het natuurlijk wel zelf plaatsen. Vaatwasser werkt perfect!

  Wij hebben vorig jaar een nieuwe keuken aangeschaft, eerst alle budgetkeukenboeren afgeweest en uiteindelijk waren we het goedkoopst uit bij Bruynzeel (wel met kortingsactie) voor dezelfde keuken! Ik had zelf het idee dat ik een beetje bedonderd werd bij die andere keukenboeren, zo waren ze aan het goochelen met getallen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, We hebben zojuist een nieuwe keuken gekocht en we hebben een aantal apparatuur dingen in voren gekocht. We gingen dus de zaak binnen van, dit hebben we, take it or leave it.
  Nu weet ik natuurlijk niet wat voor keuken je hebt uitgekozen, wat voor werkblad etc. Maar als tip: elke keukenzaak heeft een keer per kwartaal altijd een actie weekend of zoiets. Dan krijg je vaak heel veel korting. Wij hadden gratis werkblad, korting op kastjes en gratis montage. Dat terwijl we dus wel zelf de apparatuur hadden.

  BeantwoordenVerwijderen